ВСИЧКИ СМЕ ВЛЮБЕНИ В СИВИТЕ ИНТЕРИОРИ. ЗАЩО?

Феноменът ‚интериор в сиво‘ не само не угасва с времето, но периодично се изстрелва на върха на класацията на най-вдъхновяващите интериори. Коя е тайната на тази дълговечна привлекателност, която изглежда толкова съвременна?

Идеална неутрална основа, изградена върху комбинация от сиви тонове – блед въглен, тъмен камък, стомана.

Идеалната база върху която да изградите вашия дизайн са стени,  боядисани в цвят на тъмен камък, комбинирани с мебели в бледо стоманено сиво. На пръв поглед простичка, но впечатляваща комбинация, за създаване на модерни пространства – наслада за окото и лесна за поддържане.

На тази основа можете да развихрите усещането си за детайл. Например повтарящи се дизайни в текстилите -  завеси, килими, дамаски, дори и в дребните детайли като порцелана. Такава комбинация вътрешно сплотява интериора, отпуска сетивата и потапя в топлотата на материите.

Ако намирате сивито за скучно, какво ще кажете за феерията от форми и нюанси в тази гама? Цветя, каре, рае, дори пасторални мотиви на едно място? Няма как да имате скучен интериор ако ги комбинирате в безкрайната палитра на сивата гама, която остава ваш  фокус.

Цветята винаги са ви били „в повече“ ? Не и в сиво! Цвят на магнолия в каменно сиво, или маслинена клонка в бледа стомана са подходящи както за традиционни, така и за най-изисканите класически домове.

Да се потопиш в нюансите на сивото е върховна креативност. Обикновено сивото е само основа на другите цветове и база, на която те да изпъкнат. Да останете в полусенките на сивите тонове ви дава свободата на експериментирате и да се фокусирате върху текстурите. Вълна и коприна в килимите, избелено дърво и стомана в мебелите, изпъкват върху от разкошен въгленов финиш на дървения под. Сивото е удивителен начин да изпъкнат ключовите елементи на дизайна на вашият дом и да привлекат вниманието, което заслужават.

Сивото често се свързва с многофункционалните пространства или индустриалния стил, но изненадващо много от най-луксозните домове са решени в сиво. Вечната елегантност на класическите френски мотиви, разположени в сенките на сивата гама пресъздава класически, елегантен и луксозен интериор, който на всичкото отгоре е и изключително съвременен. Мнението, че сивото е студен цвят, с лекота се оборва с текстурата на тъканите – пух, плюш, кашмир в сиво за топлина на сетивата, не само на очите.

Сподели тази статия