ЦВЕТНА ФАНТАЗИЯ – ИНТЕРИОР С ФЛОРАЛНИ МОТИВИ

Официално е обявено – цветята и цветните елементи са в абсолютен възход с шеметното нахлуване на т.нар.  Grandmillennial Style – един стил, който черпи вдъхновение от интериорите на 80те и в който дизайнерите намират нови и модерни начини да включат  флорални щампи в своята декорация. Ако искате да имате флорална декорация в дома, но не знаете как или се страхувате от крайния ефект – прочетете нататък за да разберете за множество интересни и вълнуващи техники„ които ще ви зинтригуват.

 

Вписване в съществуващия интериор

Ако не искате да правите големи промени или да насищате интериора с флорални детайли, това далеч не означава, че трябва тотално да се отказвате от тях! Има много начини да придадете на стаите си малко усет за цветя без да ги имате на тапети или на завеси. Флоралното докосване може да е специална селекция от дребните елементи – зашеметяващи възглавнички, елегантни килими, порцелан и други.

 

Въздействие с мащаб

Фантастичен начин да придадете на една стая разкошен непреходен флорален стил е да търсите флорален стенопис. Използвайте такъв тип тапет, който да има художествен ефект, да въздейства със силата на изкуство и ще постигнете фантастичен ефект.  В този случай, за да оставите акцента върху въздействието на вашата стена, използвайте неутрални и спокойни мебели и се въздържайте от допълнителна декорация, която би отнела от блясъка и би разсеяла сетивата.

 

Добавете нежено докосване с изкуствени цветя

В последните години се наблюдава възраждане на декорацията с изкуствени цветя. От една страна това е отговор на тенденцията за спазване на екологични стандарти (отглеждането на живи цветя е много разходително като ресурси), от друга страна съвременните изкуствени цветя изключително наподобяват истинските и като форма и като цветове.  Ако не намирате за себе си друг начин за добавяне на флорален мотив в интериора, със сигурност един реалистичен и стилен букет би бил от огромна полза за декориране на елегантен интериор.

 

Тапети в действие

Най-лесният начин да включите флорален прин в интериора винаги е бил да използвате флорален тапет . Най-актуалният начин да направите това е като използвате флоралните тапети за изработка на стенни пана под формата на картина на стената, панел в ламперията или декориране на колони. Особено важно е да постигнете съвпадение в цветовата палитра, така че тапетът да кореспондира с основния цвят на стените.

 

Великолепни завеси

Друг, традиционен  начин да имате флорални мотиви в интериора си е декорирате прозорците си с тях. Един едър мотив, какъвто е нашият принт Глициния може да създаде защеметяващ фон на стаята ви, когато завесите са спуснати и и да придаде финно  цветно присъствие, когато са отворени.  За по-съвременно звучене, внимавайте да не пренаселите помещението с избрания от вас дизайн.  И отново – когато завесите ви са флорални, балансирайте основната палитра с другите цветове в стаята – стени, под, мебели.

 

Естествени форми

Тенденцията за използване на неутрални тонове в дома се запазва и тази година, като се включват нови земни цветове –  зеленото на градински чай (sage green)  и бежово като канап  (twine). За да включите флорални елементи, съответстващи на тази най-актуална цветова палитра, потърсете съответните тапети в тон, както и декорация в естествени форми и неутрални цветове.

Такива са например нашите осветителни тела и друга декорация с формата на ананас и тапети в земни цветове.

 

Парижки дизайн

Лесен и безопасен начин да включите флорални елементи в интериора е да изберете парижки дизайн, издържал изпитанията на времето и непреходен като стил. Такъв дизайн например е Жозет – стилизирани композиции от дребни цветя, любими на всеки с носталгия по провансалския стил. Такъв дизайн е и новият Партер – чудесен избор за декориране на непреходен, класически интериор с дъх на парижко безгрижие. 

Сподели тази статия