ПЕРФЕКТНИЯ АРОМАТ ЗА ВАШИЯ ДОМ

Всеки дом има свой собствен неповторим аромат, който ни посреща от първия миг с отварянето на вратата и преди още да прекрачим прага. Това е ароматът, който ние самите сме създали  - от това какво готвим, през ароматите за почистване и измиване до личните аромати които ползваме – кремове и парфюми. Ако имахме сензитивността на домашните ни любимци – кученцата – по този аромат щяхме да можем да пресъздадем вашето ежедневие. 

Ароматът на дома е и първото с което казвате „Добре дошли“ на вашите гости и любими хора. Той е невидимото лице на дома, което се усеща още преди да възприемете визуално пространството.

Ароматът е перфектният начин да извикаме спомени и да създадем уюта на миналото. Ароматът на лавандула може да върне детските спомени от безметежни лета сред природата, ароматът на бергамот и цитрус може да ви върне в кухнята, когато сте пекли сладки, ароматът на морска сол ви връща във ваканцията на морския бряг…

Модерните аромати за дома не само неутрализират нежелани миризми, те създават настроение, галят сетивата и носят спомени. Композирани с много любов, произведени от естествени съставки, пакетирани в изящни опаковки, ароматите на Лора Ашли са по-търсени от всякога.

Всеки един от ароматите е селектиран да подхожда на определен дизайн, да се вписва в интериора, да носи настроението на сезона. Например ароматът на роза  би бил по-подходящ през лятото за свеж интериор в провинциална вила, отколкото за минималистичен скандинавски интериор в късната есен. И това е само един пример, показващ как да постигнете определено въздействие или настроение в интериора, взимайки предвид и правилния аромат.

Свеж лен и жасмин

Ароматните аксесоари, които включват аромат на свеж лен, често са много подходящи за баня, гардеробна, спалня. Този аромат е перфектен, когато искате да изпълните пространството с чисто и свежо ухание.  Ароматът стои добре в богато декорирани и добре осветени стаи, предпочита нежни и хладни цветове, естествени материали. Това е аромат, който макар и да ви ухае приятно, трудно ще се впише в общата тема на интериор в ярко червено или с ориенталска тематика.

Бяла лилия и кехлибарен мускус

Домашните аромати с нотка на мускус са изключително чувствени и приложими в различни ситуации. Често са по-подходящи за по-тъмни интериори.  Мускусът е по-тежък аромат, асоцииран с разкош и лукс. Именно затова, този аромат е прекрасен избор за дневни и спални и подхожда перфектно на тъмната кралска цветова палитра – кралско синьо, рубинено червено, емералдово зелено, пурпорно.  Ароматът подчертава въздействието на декорация в златно и мед, за пълно усещане на аристократична  елегантност.  

Магнолия

Магнолията притежава красив, лек флорален аромат – перфектен за всяка стая в дома. Аромат с наситено ухание на магнолия, ще допринесе за свежо усещане за градина, за летен цветен букет в дома. Този тип аромат се комбинира с интериори, притежаващи шика на летния дом и с по-малко светлина. Уханието има лека парфюмна нотка и успешно може да се използва и като личен аромат.

Сподели тази статия