ТАПЕТИТЕ: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Когато става въпрос за тапети, обикновено няма безразлични. Човек или ги обича, или не ги възприема изобщо. Без значение вие от кои сте, какъв дизайн харесвате или как изглежда домът ви, винаги може да се намери тапет, който да е подходящ за вас.

Тапет, избран и поставен правилно, може да бъде красив на всяко място.  За създаване на разкошни стени, за добавяне на характер в пространството, за декорация, където латекса няма място – причините да използвате тапет могат да са много.  

Но как да вземем решение да използваме тапет в дома и как да изберем най-подходящия дизайн и дори начин на поставяне? 

Laura Ashley започва производството на тапети за масова продажба и декориране на интериори през  1973. Първите дизайни са копирани директно от платовете , които вече са в производство и до 1978 всички платове за интериора са имали съответния тапет.

Колекцията от тапети на Laura Ashley е базирана на богато наследство от вдъхновения, за да предложи богат избор от отличителни дизайни. От фините текстури, до смелите цветове, нашите стенни покрития създават интериора в едно хармонично съзвучие с цялостните интериорни колекции за перфектен резултат.

Производството на тапетите ни се намира в Англия, като се използват най-високо качество хартия и богати на пигмент бои за отлично покритие. Част от високото качество на производството е щателното тестване на всяка партида за гарантиране последователност на цветовете и зашеметяващ резултат.

Изберете своя стил

Тапетът може да привлича особено внимание, но за мнозина това е плашещо. В действителност, тапетите могат да бъдат толкова изразителни, колкото вие решите. Вашият стил поставя акцент на тапета, толкова, колкото тапетът съответства на дизайнът ви.

За дa ви помогнем да си представите как вашият избор на тапети ще изглежда във вашето пространство, ние ви препоръчваме да ползвате мостра на предпочитания тапет, която да изпробвате на място. Така ще добиете ясна представа за мащаба на детайлите, цветовете и текстурата директно в дома си. Външният вид на тапета може да варира (особено на тапетите с бляскаво или перлено покритие) в зависимост от естеството на светлината – дневна и изкуствена, осветеността на мястото, в различните часове на деня. Също така, вземете предвид посоката на осветлението – в зависимост от това къде  се намира източника на осветление (например прозореца) тапетът може да изглежда в студената или в топлата гама.

В нашия каталог можете да намерите прекрасна селекция от над 170 вида тапети, а с едно обаждане по телефона 0889 260 332 можем да ви помогнем във вашия избор чрез безценните съвети не само на професионализма, но и на опита, както и детайлното познаване на всеки един дизайн. Разбира се, винаги сте добре дошли и в нашите магазини, както и можете да поискате да изпробвате различни варианти с наш дизайнер на място.

Начин на поставяне

Традиционно намазване на тапетите с лепило

Всеки един от нашите тапети е принтиран по традиционна технология върху висококачествена хартия и при използването на специализирани техники за създаване на уникален дизайн.  Традиционните принтирани тапети са направени от целулоза и имат естествените характеристики на хартията, което изисква особено внимание при подготовката, времето за накисване и поставяне – при спазване на точните инструкции на етикетите.   

Лепило на стената

Тази нова технология се прилага при новите ни дизайни, при което поставянето на тапети никога не е било по-бързо и по-лесно. Не ви е необходима работна маса, не се накисват тапети с лепило и най-важното – свалянето е без предварително навлажняване. Вижте филмчето!

https://www.youtube.com/watch?v=mR02SiZCRUg

 

ЕКСПЕРТНИ ТАЙНИ

“Тапетът е чудесен начин да се допълни и интегрира пространството и нашите дизайнери често го предлагат на клиентите ни. Тапетите позволяват да добавим текстура и детайл в пространството, а не просто цветни стени. Нашият съвет е винаги да държите сметка за размерите и пропорциите  - на по малки помещения или по-ниски тавани изберете по-дребни детайли. Вземете мостра и изпробвайте на място. И не се страхувайте да изпробвате нещо ново!“

При избор на латекс за стените наоколо, заложете на цветове, които вече имате в тапета, а не търсете допълнителни. По-ярките цветове от палитрата добавят повече драматизъм в интериора, по-спокойните подчертават самия тапет.

Прегледайте нашия каталог за още вдъхновение!

Сподели тази статия