КАК ДА ДЕКОРИРАМЕ ДНЕВНИЯ КЪТ ЗА СЯДАНЕ

Възглавнички и одеялца за представителен и стилен диван

Нищо не свързва и обединява елементите на дневната така, както един наистина стилен диван. Ако наистина имате желание вашата дневна да е не само място за пребиваване, но и красиво и елегантно пространство, което носи вашия индивидуален стил, ние имаме за вас няколко съвета.  

 

 

Когато се проектира всекидневна, много често хората изискват и очакват това да е пространство, в което да могат да се отпуснат и да се разтоварят от ежедневието. В същото време, това е и пространството, което носи не само духът на дома, но и очарованието на сезоните, спомените от пътешествия и срещи с приятели. Ние от Laura Ashleу просто обожаваме да предекорираме всекидневни  като използваме различни аксесоари. Да подчертаем духа на очакван празник, да подготвим дневната за очаквани гости, да освежим и обновим с нова енергия помещението – това е любимата и най-вълнуваща част от работата ни.

 

 

В Laura Ashley имаме такъв изумителен избор от декоративни възглавнички и одеяла, че реализацията на всяка идея е лесно и приятно занимание. Подготвените комбинации, които са представени в каталога, ви направляват да изразите индивидуалния си стил. За нас има 5 основни елемента за успешно стилово оформяне на дивана – дизайн, цвят, текстура, комбиниране на елементите, индивидуален вкус.

 

 

1. Дизайн

Когато декорираме диван, важно е да работим в пространството такова, каквото е, а не да променяме самото пространство. За пример на горната снимка – вземаме предвид модела на дивана, обкръжението на стените и другите елементи. Харесва ни идеята да противопоставим на традиционните панели по стените нещо по модерно, като Арт Деко, например. Затова поставяме като основа кадифени възглавнички и пред тях модерни бродирани такива с геометрични елементи. Кой казва, че не може да се смесват стилове?

 

 

2. Цвят

Цвят не винаги е синоним на ярко и смело. В нашият случай тъмно синьото е прекрасен контраст, който освежава бледо сивия неутрален интериор. Основната възглавничка с геометрични модели комбинирана с едноцветна такава в същата цветова палитра на среднощното синьо отново води към неутралната тоналност на цялото помещение.

 

 

3. Текстура

За перфектна комбинация е особено важно да подберете и текстурите. Тези бродирани възглавнички в Арт Деко стил са красив контраст с неутралните основни памучни възглавници на дивана. Добавянето на кадифени кръгли възглавнички подсилва традиционния характер на ламперията, но и  внася характер и дълбочина на стила.

 

 

4. Комбиниране на елементите

За нас комбинирането на елементите е най-важно от всичко! Допълването на декорацията и взаимодействието между всичките и елементи дава възможност да променяте и обновявате пространството и да създавате различен вид всеки път. Погледнете как само едно разместване на местата на възглавниците променя всичко. Тази игра на елементите ви дава истинска гъвкавост и свобода на изразяване чрез предекориране и е изключително вдъхновяваща.

 

 

5. Личен вкус

Комбинацията на горните елементи не би била пълна, ако не добавите личния си стил и вкус към пространството. Това означава да преплетете елементите на ежедневието си с елементите на създадения като картинка дизайн. Това става, като добавите всичко това, което ви вълнува или което е необходимо, като го впишете по естествен начин в интериора. Пример за това е да преметнете одеялце през седалката на дивана, да закачите любимата си картина на стената. Това индивидуализира пространството и го прави далеч по- приветливо. 

 

 

Добавете малко декорация – свещници, цветя, огледало – сега вече диванът и целият кът изглеждат напълно нови и завършени! Какво липсва? Да вземете в ръка любимата си книга, да се отпуснете на пухкавите възглавнички, да се заметнете с мекото одеялце и да се наслаждавате….

 

 

Сподели тази статия