ТАЙНИТЕ НА АНГЛИЙСКИЯ ИНТЕРИОР

Eксцентрична смесица от мебели, тъкани и аксесоари в която се влюбваш

Свеж, смел, оргинален – това са трите думи, с които може да се опише английския стил на интериор, за който едно е сигурно – индивидуализмът е на пиедестал. Английският интериор никого не оставя равнодушен с фантастичните си модели, цветове и непредвидимост.

Коя е тайната на хармонията  на този стил при който максимализмът е доведен до крайност?

Жизнерадостната естетика е обединена от идеята, че всичко – от стените до чашките за чай трябва да е наситено с толкова идеи, колкото изящно изкуство. Липсва привързаност към идеята за съвършенство и еднопластовост.  За сметка на това са на почит причудливите колекции, глобалното влияние, родови реликви и хармония с природата.

 

  1. Комбинация от дизайни – английският стил е извел до съвършенство комбинирането на форми. В едно помещение смело се съчетават каре, райе, цветя, … Тайната на успеха е в това, да останете в една цветова палитра.

 

 

  1. Фантастични дизайни на животни – от изящни статуетки, през уникални бродерии,  до ножът за отваряне на писма – всичко е преднамерено и по оригинален  начин преплетено с природата и животните.

 

 

  1. Любов към синьото – но не кое да е синьо, а онзи непостижим нюанс, наречен патешко яйце, или Лора Ашли синьо – на името на знаменитата английска дизайнерка, допринесла много за разкриването на този феноменален нюанс за света.

 

 

  1. Живописни текстили– английските дизайнери умеят да се възползват от вековното английско изкуство в моделиране и производство на изящен текстил,  като боравят умело с цялата гама от възможни форми - от  геометрични, през модели вдъхновени от природата до такива имитиращи ефекта на акварел. 

 

 

  1. Вдъхновение от аристократичните традиции – Англия е страната, в която последният век аристократичните традиции не само се запазват, но съкровищата им са вдъхновение за най-актуалните тенденции в интериора и приложните изкуства. Осъвременени модели на дървена мебел от замъка Балморал, или варианти на прочутия диван Честърфиилд, или пасторалната детайлност на прочутите колекции английски порцелан. В днешните техно-времена носталгичните препратки  към историята са по-търсени от всякога.

 

 

  1. Никаква мода – индивидуализмът над всичко – английският стил не би бил такъв, ако не отразява в дълбочина персоналната история на обитателите. Той интегрира в едно  причудливи хобита, домашни любимци и спомени от пътешествия.

 

 

Сподели тази статия