ДЕТСКИ СТАИ – ДИЗАЙН И ВДЪХНОВЕНИЕ

Бъдете креативни

Да създадем дизайн за стаята на детето си е един от най-лесните начини да върнем детето в себе си. С такова вълнение е лесно да се увлечете, опитвайки се да създадете стаята, за която сте мечтали като дете.

В детската стая имате свобода, на която може би не бихте се осмелили извън нея. Творческите рискове също са смело препоръчителни. Най-важното е – как да направите стаята привлекателна, като вземете предвид уникалната личност на вашето дете. Ето няколко идеи, които ще запалят креативността ви:

Изберете тема

Космическо пътешествие или танц на балерини – това, което интересува детето ви би било и най-привлекателната тема за стаята му. Така стаята ще е не просто убежище и място за отпускане, но и за мечти и вдъхновение. Какво по подходящо от това, което ги вълнува и забавлява?

Тези стаи разработват темата до последния детайл, като комбинират завеси, тапети, спалня, килими, играчки. Ако сте избрали тема, малко вероятно е да сбъркате с избора на аксесоари и играчки в общия дизайн.

Ако имате съмнение в избора на тема, помислете за хобито на детето ви, книгите, които четете заедно, разгледайте кошовете с играчки. Обсъдете заедно и темата с лекота ще се намери.

Минималистични детски стаи

Дизайн по тема е чудесна идея, но какво се случва, когато децата пораснат или сменят интересите си? Обичайно е децата да минат през различни етапи, интереси и хобита.Именно тук може да е полезен минималистичният подход, при който е важно да се вземат предвид основите, а именно да изберете цветова палитра на основните елементи – под и мебели, която да подхожда на различни теми.  Това ще ви позволи с пребоядисване и смяна на тапет, и текстил да имате изцяло нова детска стая.

Когато избирате мебели по минималистичния подход, от съществено значение е цветът на мебелите. Неутралните цветове  – бяло, кремаво, светло сиво са най- подходящи. След като имате вече неутралната основа, можете да избирате всичко останало, което ще придаде индивидуалност и характер.

Назад към природата

Ако не ви се иска или не ви е възможно да измислите тема-хоби за детската стая, то темата с природата и животните винаги е особено привлекателна. Има толкова голям избор на животински дизайни –  домашни любимци, древни динозаври, романтични еднорози, пухкави фламинго - няма как да се затрудните.

 

Сподели тази статия