НЕЩО СИНЬО: КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ В ИНТЕРИОРА

Изкуството на сините нюанси

Нашата колекция Среднощно синьо е една от най- харесваните още от момента на дебюта си. Този специален нюанс на синьото, с лек металически ефект, реализиран в популярният дизайн Белведере, създава уникално усещане за елегантност - класно, атрактивно и много трайно. 

Стандартните съвети за интериорен дизайн се отнасят към изсветляване и олекотяване на пространствата, но тези съвети изобщо не работят за стаи в по-тъмни цветове. Въпреки всеобщото мнение, че тъмните цветове правят пространството да се усеща като по-малко, има достатъчно дизайнерски похвати това да се избегне.

Тъмно синият цвят е смел и изключително универсален цвят, който еднакво добре се комбинира както със златисти, така и със сребристи детайли. Използван като луксозна дамаска и допълнен с тъмни мебели, този цвят придава кралски и разкошен вид на стаята. В същото време, комбиниран с неутрални нюанси като метално сиво  или гълъбово сиво , може да се използва за създаване на минималистични интериори – направо за корица на списание.

Използвайте топла светлина

Първото, което следва да вземете предвид при декорирането с тъмно синьо е цвета на светлината на лампите – топла или студена . Общото правило е, че топлата, близка до слънчевия спектър светлина, придава на стаята по-бляскав вид, отколкото студената/бяла светлина. Добрата естествена осветеност също е от съществено значение.

Сребро за изисканост

Тъмно синият цвят с лекота се комбинира с всички естествени цветове на метала, но всеки акцент има различен ефект върху интериора. Комбинирането с полиран хром е перфектния начин да постигнете ефект на олекотяване и осветляване на интериора. Ако търсите ефект на минимализъм, вашата декорация следва да е с по-изчистени линии и предимно от стъкло.

Златно за разкош

Месинговите и бронзови аксесоари са прекрасен стайлинг за тъмно синьо, не само защото осигуряват поразителен контраст, но и защото носят великолепието на старите дворци.  Осветление със златисти елементи е перфектно за уютна атмосфера, особено красиво през нощта, защото блясъка на златистата повърхност имитира трептенето на светлината на свещи и има особено магически ефект върху съзнанието. За особено романтичен и носталгичен ефект може да допълните със златисти копринени и кадифени възглавници и разкошни килими.

Разнообразие на материи

За да придадете измерение и обем на стая, декорирана с тъмно синьо, от голямо значение е да играете с материите и материалите. Коприна, кадифе и материали, в които светлината рефлектира създават обем. Неутралните, естествени материи задават многопластовост и по-модерно усещане.  Дървесните тонове и плетени кошници затоплят атмосферата и придават повече домашен уют. Тапетите са от ключово значение, но не като покритие за стените, а от една страна като декорация за насищане с детайли и от друга за текстурно затопляне на стените.

Балансирайте с неутрални цветове

Разчупването на пространството е друг ключов похват за балансиране на тъмните тонове и излизане от капана на оптическо смаляване. Боядисайте первази, таван, фризове в светли цветове – бяло или перлено бяло. Рамкирането на тъмния цвят в светли линии олекотява и задълбочава пространството.

 

Сподели тази статия