СМЕЛИТЕ ДИЗАЙНИ – КАК ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ

Ярките, присъствени дизайни бяха на мода през 70те и сега, след десетилетия на минимализъм и семпли интериори, те се завръщат триумфално. Разбираме, че на тази база смелите и  необичайни детайли  могат да са малко плашещи, особено когато са и цветни.  Има, обаче, основни начини, с които може да създадете прекрасни и ярки дизайни, без да прекалявате.

Създайте баланс

Когато избирате едри мотиви, най-важното е да създадете баланс в пространството. Това може да стане с внимателен подбор на цветовете и с избор на балансиращи мотиви. Най-лесният начин е яркият дизайн да бъде поставен в центъра на интериора. Това е особено ефективно, когато декорирате с тапети.  Покрийте едната страна с тапет и балансирайте дизайна като боядисате другите стени с неутрални тонове, извлечени от тапета.  

За да засилите ефекта, Използвайте букет от цветове

Ако боравите умело с цветовете, можете да използвате яркия мотив, за да извлечете от него всичките му цветове и да наситите с тях пространството. Това е една от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн на 2019 г. и не само. Ако успеете правилно да планирате и детайлно и точно да изпълните плана, можете да постигнете изумителен ефект. Най-същественото е да изберете какво да поставите в центъра на дизайна – ярък килим или богата на цветове картина. Определете цветовата схема и ползвайте цветовете, за да изпълните интериора с тях.

За постигане на хармония, КОмбинирайте ярките принтове с неутрални мебели

Когато декорирате с ярки принтове, мебелите в пространството е важно да бъдат в неутрални цветове – бяло, слонова кост, сиво. Добър вариант са мебелите от естествено дърво, за да наситят  пространството с усещане за природа.  

Използвайте аксесоари, за да подсилите  дизайна

За да извлечете максимума от яркия дизайн, важно е да поддържате хармония с правилно подбрани декоративни елементи, за да придадете на пространството допълнителен блясък. Ако си изработите цветова схема предварително, ще е ясно какво може и какво не бива да се поставя в пространството.  Например, ако имате колекция от сребърни и бронзови предмети, по-добре е да изберете един от металите, отколкото да използвате и двата на едно и също място. Например сребърни свещници, рамка за снимка, подноси и т.н.

Сподели тази статия