ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ДИЗАЙН: ПУХЧЕ ОТ ВЪРБА

Успехът на един от най-нежните и обичани дизайни Пухче от Върба ни заинтригува да потърсим неговата история.

Архивът на компанията Laura Ashley е един от най - добре съхраняваните и систематизирани фамилни колекции, не само защото е материалното превъплащение на една легенда, но и защото е неизчерпаем източник на вдъхновение за новите ни колекции.

Архивът ни разказва

“Пухче от Върба  е открит от интериорните дизайнери на компанията в архива на самата Лора Ашли след нейната смърт, през 2011г. Оргиналът е в много различна цветова гама, като в центъра е нарисувана птица, вероятно сипка (заради червената гушка и черна петниста главица) 

Оргиналната архивна рисунка

Това, което грабна дизайнерите е рисунката на върбата – заради красивите, изчистени линии и  живописен ефект. Те адаптират вдъхновяващия детайл в ново, още по фино и изчистено подреждане на клонките, което обновява дизайна, но запазва отличителния почерк на Лора. През зимата на 2012 г. Пухче от Върба беше предложен на почитателите на марката в 2 различни цвята – червено грозде и натурален, които са в колекция и до днес.

През лятото на 2015 г. дизайнът Пухче от Върба стана хит в синия цвят Морски пръски – на светла и на тъмна основа. От тогава всеки сезон имаме нови попълнения - вече и в гълъбово сиво, стоманено сиво, дъбово зелено, патешко яйце, ирис, червена боровинка.

Дизайнът се разпростря от платовете за завеси върху тапетите, декоративни възглавнички, спални комплекти и дори килими.

 

А на вас, в кой цвят най много ви харесва Пухче от Върба?

Сподели тази статия