СМЕСВАНЕ НА ДЕСЕНИ - КАК ДА ГИ КОМБИНИРАМЕ

Статията е подготвена от Даниела Петкова за сайта www.viewsofia.com

Флоралните мотиви достигнаха връхна точка на актуалността си този сезон. И докато някои продължават да ги избягват, защото им изглеждат твърде сладникави или романтични, тук ще ви покажем как да ги комбинирате, така че да проявите безупречен вкус и майсторство, без да се съобразявате с мнението на онези, които тъй или иначе не желаят или не могат да го постигнат.

Идеята тук е, че една завеса или една възглавничка с цветни мотиви, поставени в безизразно изчистен интериор може и да изглеждат „твърде романтично’. Обаче комбинация от форми и цветове, които самостоятелно са  ‘в повече’ постига смелост, индивидуалност, актуалност и изразителност на интериора.

1. Ако ти цветната градина, вземи я в стаята си като копринени завеси с флорални мотиви, цветни шапки за осветление, флорално спално бельо.

2. Ключът за комбиниране на цветни принтове е в това, да се придържаш към един основен цвят с добавяне на няколко акцентни неутрални тона.

3. Варирай размера на мотивите върху различните интериорни елементи. Например, ако тапетът е на големи и доминиращи цветя, смали размера им върху останалите декоративни детайли.

4. Изпробвай идеите си с мини дизайнерски борд – подреди своята комбинация като рамкираш мостри от завесите и тапетите и ги подредиш до останалите декоративни елементи.

Сподели тази статия