ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ДИЗАЙН: ГЛИЦИНИЯ

Дизайнър Глициния е толкова харесван със своята непретенциозна елегантност, че самите ние сме заинтригувани от къде идва неговата история. Популярността му нараства сезон след сезон, а първоначалната палитра от патешко яйце, водата на Нил и аметист беше допълнено с вариант синьо грозде, червена боровинка и теракота.

Какво разказват архивите?

През 1997 г. Марк Уинстейнли – директор на дизайнерския екип на Laura Ashley, закупува този архивен принт датиращ от 19ти век, рисуван във Франция с гваш (гъста боя на водна основа с която рисунката се моделира на различни нива). И макар тази техника да е особено популярна за плакати и илюстрации, хартията от архива е ръчно рисувана.

Глициния в цвят червена боровинка

Този дизайн винаги ни напомня за уютната топлина на есента в един дом, вдъхновен от природата. Допълнен от клонки в топло зелено, тази цветова гама обединява всички елементи на една дневна стая като акцент и душа на дома.

Глициния в патешко яйце

Синьо в нюанс патешко яйце създава един интериор, който едновременно е свеж и хладен, но  без да губи и частица от топлината си.

Сподели тази статия